Консултации във връзка с Обсерваторията за нарушения на права на интелектуална собственост

права на интелектуална собственостOHIM провежда консултации, свързани със задачите и действията на Европейската обсерватория за нарушения на права на интелектуална собственост, последващи официалното поверяване на организацията на Ведомството за европейски марки и дизайни на 5-ти юни тази година.

Според Наредба (ЕО) No 386/2012, на Службата за хармонизация във вътрешния пазар OHIM е възложена отговорността за широк кръг задачи, свързани с проучвания, обучение, комуникация, разработване на съвременни помощни IT инструменти и прилагането на всички видове права на интелектуална собственост.

Приветствайки Наредбата, Президентът на Службата за хармонизация във вътрешния пазар OHIM Антонио Кампинос каза, че хората са се нуждаели от надежден източник на информация, съвети и практически решения, които да им помогнат да преодолеят предизвикателствата, пред които се изправя интелектуалната собственост през 21-ви век.

“По наше мнение, за да бъде Обсерваторията успешна, трябва да се превърнем в ефективен, надежден, достъпен и всеобхватен резервоар за мисли, способен да предоставя своя независим и обоснован принос в сферата на интелектуалната собственост”.

Президентът на Службата за хармонизация във вътрешния пазар OHIM обяви, че докато Консерваторията продължава с вече започнатите проекти, веднага ще бъдат стартирани обширни консултации, които да достигнат до всички заинтересовани страни.

“Трябва да сме сигурни, че всеки – без изключения – който има гледна точка по тези въпроси, ще има шанса да бъде чут по какви задачи или действия, Обсерваторията би следвало да предприеме в рамките разбира се, на границите, които поставя Наредбата”.

Източник: Служба за хармонизация във вътрешния пазар OHIM

Може да харесате още...