Полша и Ирландия се присъединиха към TMview

Търговските марки от патентните ведомства на Полша и Ирландия вече са добавени към инструмента за търсене Tmview, който предоставя свободен достъп до заявени и регистрирани търговски марки от редица водещи ведомства за интелектуална собственост.

Последното разширяване прави 25 общия брой ведомства, които са направили своята информация за търговски марки, налична в Tmview. Освен Полша и Ирландия те са: Австрия, България, Бенелюкс, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Великобритания, СОИС и OHIM.

С последно добавените търговски марки, TMview вече предоставя достъп до почти 9,7м търговски марки.

От началото на TMview на 13 април 2010г., проектът е приел повече от 970.000 посетители от 185 различни страни, като най-често посетителите са от Испания, Германия и Италия.

Базата данни TMview съдържа информация от повечето национални служби в областта на индустриалната собственост в ЕС, Службата за хармонизация във вътрешния пазар OHIM и редица международни партньорски служби в областта на заявките за марки и регистрираните марки извън ЕС. Информацията може да бъде намерена на всички езици, използвани в участващите ведомства. Въпреки, че данните са достъпни чрез централизирана система, всяко ведомство остава техен собственик и продължава да носи отговорност за поддържането им.

Повече можете да откриете на www.tmview.europa.eu

Източник: OHIM

Може да харесате още...