Мащабна полицейска операция

Мащабна полицейска операция пресече разпространението на фалшиви стоки, носещи регистрирани търговски марки, фалшиви стокиМащабна полицейска операция пресече разпространението на фалшиви стоки, носещи регистрирани търговски марки

Мащабна полицейска операция под ръководството на Районната прокуратура – Пловдив по пресичане на производството и разпространението на фалшиви стоки, носещи регистрирани световни търговски марки, се проведе на територията на Пловдив. В акцията участваха служители на Икономическа полиция при ОДМВР.

В помещение в кв. „Гаганица“ полицаите откриха оборудван цех за машинно щамповане на знаци, идентични на защитена световно известна търговска марка. Установено е, че тези знаци били полагани върху традиционни балонни крушки с различен волтаж. Стоката, пакетирана ръчно и машинно, била поставяна в кашони, облепени със скоч и обозначени със знаци на световната марка. Присъстващите в цеха не могли да предоставят документи, даващи им право да използват марката. При последвали процесуално – следствени действия служителите на реда иззели 3 754 традиционни балонни и енергоспестяващи крушки, с поставени на тях знаци, идентични на световна търговска марка, 9 755 електрически крушки без отличителен знак по тях, търговски етикети и лепенки с известната марка, щамповаща и пакетажна машина, компресор, плаки, калъпи и форми за поставяне на крушките при тяхното щамповане, празни кашони от велпапе. Разпитани са свидетели, назначени са експертизи.

В хода на операцията са проверени и три търговски обекта в кв. “Изгрев“ в Пловдив. Иззети са общо 1 449 спортни артикула, носещи знаци, сходни или идентични на световноизвестни регистрирани търговски марки. Стоките се продавали в магазините. Образувани са три досъдебни производства за престъпление по чл. 172Б от НК за използване на търговска марка без съгласието на притежателя.

Източник: Областна дирекция на МВР – Пловдив

Може да харесате още...