Покана за участие в „Домейн форум“

домейнНа 7 ноември в „Гранд Хотел София“ ще се проведе форум за новите Интернет домейни, организиран от сдружение УНИНЕТ и РегистърБГ. Ще присъстват представители на ICANN, водещи чуждестранни и български компании в областта на Интернет домейните. „Домейн форум“ е първото събитие в България, свързано с програмата за нови домейни на ICANN. Очакват се посетители от местни домейн регистратори, доставчици на Интернет, юристи с насоченост към интелектуална собственост, Интернет потребители и представители на академичната общност.

По време на форума за новите Интернет домейни ще се обсъждат основно програмата на ICANN за нови домейни; възможностите за българско участие в нея; защитата на интелектуалната собственост по време на процеса. Ще се представят успешни примери за домейни на кирилица и ще се проведат дискусии около новите технологии като IPv6 и DNSSEC.

Повече информация можете да откриете на официалния сайт на събитието.


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишлен дизайн, домейн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

Национален портал IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...