Победители в конкурса „HandsOffMyDesign“

Спечелилите участници в състезанието „HandsOffMyDesign“ получиха наградите си по време на специална церемония в Европейския Парламент миналия месец. Почти 60 студенти и професионални дизайнери участваха в състезанието, чиято цел бе да генерира “guerrilla or viral” маркетинг инструменти със силно влияние, с потенциал да уловят въображението на потребители на инструменти в социалните мрежи.

Събитието, посетено от Комисаря по Вътрешен пазар, Michel Barnier, членове на ЕП и други поканени гости, бе организирано от Европейската обсерватория по фалшифициране и пиратство и DG Internal Market and Services с подкрепата на OHIM и Международната асоциация на университетите и колежите по изкуства, дизайн и медии. Победителите бяха избрани от международна група, включително независими фигури от дизайн индустрията и академичните среди, както и представители на Обсерваторията.

Президентът на Ведомството за европейски марки и дизайни Антонио Кампинос заяви, че едно от големите предизвикателства пред ЕС е да определи как да се защитават правата на креативните хора, запазвайки свободната обмяна на информация през интернет. “В дигиталната ера, трябва да открием честен начин да възнаграждаваме худижници, музиканти, автори и филмови творци.“

“Този конкурс представя личната гледна точка на дизайнери, работещи във всяка част на Европа. Независимо дали всички са съгласни с тези послания, аз съм убеден, че те ще играят важна роля в стимулирането на вида конструктивен дебат по тази тема, от който се нуждаем в ЕС,” каза той.

Ведомството предоставя на Комисията техническа подкрепа и сътрудничество при извършването на дейности от Обсерваторията, въз основа на Меморандум за разбирателство от април 2011г.

Печелившите участници, разделени на две категории – една за студенти по дизайн и една за професионалисти, бяха възнаградени с €8,000 (1-ва награда), €2,500 (2-ра награда) и €1,500 (3-та награда).

Студенти:
1-ва награда: Julien Moreau, от ECV Atlantique school във Франция.
2-ра награда: Nejc Levstik, от Академия за театър, радио, кино и телевизия в Словения.
3-та награда: Lauri Särak, Daniel Levi Viinalass и Elmo Soomets, от Tartu Art College в Естония.

Професионалисти:
1-ва награда: Gergely Szőnyi и Tamás Helényi от Green Lake Pictures в Унгария.
2-ра награда: Christoph Brehme с немска националност ор Piopictures в Италия.
3-та награда: Dimitris Haidas от dhaidas в Гърция.

Източник: OHIM

Може да харесате още...