Патент за дизайн на значка на момичетата скаути

8 мартДжулиет Гордън Лоу основава скаутската организация за момичета в САЩ. През 2014г тя успява да регистрира патент за емблематичната за Girl Scouts значка с трилистна детелина. Лоу създава дизайн, който е адаптиран от подобна значка на момчетата скаути. Той става символ на равенство между момичета и момчета малко преди жените да получат правото да гласуват.

През 1912г Лоу се постарава да създаде и защити бранд на момичетата скаути. След като получава патент за дизайн на значката на организацията, тя използва дизайна навсякъде, където може – печатни материали, униформи и по време на церемонии.

Значението на трилистната детелина, обяснено в изданието от 1916 г. на наръчника за момичета скаути, описва използвания дизайн като „трите листа представляват обещанията на момичето скаут: (1) да изпълнява задълженията си към Бог и към страната си, (2) да помага по всяко време на други хора, (3) да се подчинява на скаутския закон.“

Повече от век по-късно организацията на момичетата скаути все още използва този дизайн като запазена марка за значки, аксесоари, лога и – най-вкусното – формата на сладкиши, наречени Trefoils, които се продават всяка пролет.

дизайн

Джулиет Лоу всъщност е получила три патента през живота си (1860-1927). Единият е за чаша за пиене за еднократна употреба, друг за еднократна подложка за кофа за боклук. Най-известният нейн патент си остава за дизайн на значката с трилистна детелина.

Джулиет „маргаритката“ Гордън е родена в Савана, Джорджия, на 31 октомври 1860 г. Всички я наричат „Crazy Daisy“ заради нейната добродушна палавост, творческа натура и симпатична непохватност. Пътят на Лоу от юношество и брак до момичетата скаути има много обрати, изненади и неуспехи в един бурен период, обхващащ Гражданската война в САЩ и Първата световна война.

Запазената ѝ кореспонденция, разкрита и анализирана в ярки подробности от биографа Стейси А. Кордери, показва Джулиет Лоу като жена на действието, изобретателността и визионерството.

Източник (информация и снимки): Ведомство за патенти и търговски марки на САЩ

Може да харесате още...