Патентна информация от Корея и Япония вече е част от Global Dossier

Global DossierЕвропейското патентно ведомство обяви, че разширява услугата си Global Dossier като включва информацията, предоставена от Японското патентно ведомство (JPO) и Корейското ведомство за интелектуална собственост (KIPO). Съобщението бе обявено по време на Световния конгрес Fédération Internationale des Counseils en Propriété Intellectuelle (FICPI), който се провежда в Кейптаун, Южна Африка тази седмица.

Проектът е инициатива на EPO, JPO, KIPO, Ведомството за индустриална собственост на Китай (SIPO) и Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), наричани заедно IP5, които са дали съгласието си да предоставят информацията, генерирана от всяка служба в семейство на патентни заявки (заявления за едно и също изобретение, подадено в различни ведомства). Целта е да се опрости достъпа до важна информация, отнасяща се до тези досиета, както за потребителите, така и за обществото, както и да се подобри прозрачността на патентната система.

Президентът на Европейското патентно ведомство Беноа Батистели заяви: „С това допълнение към услугата глобално досие на ЕПВ, ЕПВ още веднъж демонстрира своята ангажираност не само да работи с IP5 ведомствата, но и да има водеща роля при деблокирането на ползите от това сътрудничество, за да предоставя най-висококачествени услуги на потребителите по целия свят.“

Информацията е достъпна безплатно през Espacenet и Европейския патентен регистър.

Източник: ЕПВ

Може да харесате още...