За посетителите на Олимпийски игри през 2012

Основни потребителски съвети за посетителите на Олимпийски игри през 2012 г. london-2012-olympics-logoОсновни потребителски съвети за посетителите на Олимпийски игри през 2012 г.

Посетителите на Олимпийски и Параолимпийски игри 2012 в Лондон без съмнение ще искат да закупят много атрактивни стоки и да ползват различните видове услуги. За тях е полезно да знаят, че Европейският съюз има стриктни правила за защита правата на потребителите на неговата територия. И все пак, да имаш права е едно, да ги знаеш и да знаеш кака да ги използваш, е съвсем друго.
Европейската комисия е наясно с предизвикателствата, с които любителите на спорта могат да сблъскат, когато присъстват на най-голямото спортно събитие на Планетата.
За да улесни потребителите, Комисията публикува на сайт основни съвети към потребителите как да планират успешно и спокойно пътуване за Олимпиадата – да се избегнат потребителските спорове при пътуването, настаняването или пазаруването. Тази страница предлага основна информация и връзки към услуги, които могат да са от помощ на посетителите в случай на проблем.
Основните съвети включват:

• Проверете специалната уеб страница на Европейския потребителски център – Великобритания: http://www.ukecc.net/sub.asp?itemID=329, за да избегнете всякакви клопки, които биха могли да се появят при настаняването.
• Като заминаващи от летище в ЕС, вашите права на пътник са защитени от ЕС в случай на закъснение отмяна на полета или отказан достъп на борда.
• Стоките, закупени на територията на ЕС имат законова гаранция: продавачът трябва да ремонтира или замени дефектните продукти. Ако това не е възможно в рамките на един разумен срок и без значителни неудобства, вие можете да поискате отбив от цената или възстановяване на заплатената сума.
• Консултирайте се чрез нашия уеб сайт или напишете чрез формата за заявка за всички проблеми, с които са сблъсквате във връзка с потребителските ви прав.
• Гражданите на Европейското икономическо пространство и Швейцария трябва да получат от своята страна Европейска здравноосигурителна карта за достъп до държавно медицинско обслужване в Обединеното кралство на намалени цени или безплатно. Ако сте от страна извън Европейския съюз, е препоръчително да си направите застраховка при пътуване.

Номерът за спешни повиквания в ЕС е 112.

Съвети за правата на потребителите при пътуването за Олимпийските игри 2012 г. могат да бъдат открити и на страницата на Европейската комисия на адрес: http://ec.europa.eu/dgs/health_consumer/london_2012/index_en.htm.

Може да харесате още...