Опасни домашни стълби

Опасни домашни стълби – предупреждават от Комисията за защита на потребителите.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани продажбата на преносими домакински стълби с търговски марки “GI 200 dogrular®”, “Elips” и „EUROPA” с произход Турция. Домашните пособия са с нестабилни конструкции, което ги прави опасни. Това показаха анализите в лабораторията на Холандския орган за безопасност на храните и потребителските стоки към Министерство на икономическите въпроси, земеделието и иновациите, където КЗП изпрати пробите.
Стъпалата и платформата и на трите модела стълби не са надеждно прикрепени към краката. Потребителят може да падне и да получи сериозни наранявания.

Опасни домашни стълби - предупреждават от Комисията за защита на потребителите. опасни стълбиОпасни домашни стълби - предупреждават от Комисията за защита на потребителите. опасни стълбиОпасни домашни стълби - предупреждават от Комисията за защита на потребителите. Opasni stylbi

Опасни домашни стълби - предупреждават от Комисията за защита на потребителите. опасни домашни стълбиЛабораторните изпитвания сочат още, че стъпалото и платформата се огъват при натоварване и съществува риск от внезапното им разрушаване. Подобна ситуация отново крие опасност за потребителя от падане и травми по тялото.
Тестванията са направени в рамките на Европейския проект „Съвместни действия за надзора на пазара на преносими стълби”, в който България участва заедно с още четири държави. В рамките на инициативата са взети проби от различни модели и марки стълби. Целта бе да се проведат изпитвания съгласно изискванията на стандарт EN 131 и на най-новите тествания, предложени от екипа.

Може да харесате още...