Българка Заместник Генерален Секретар на AIPPI

Олга СираковаОлга Сиракова бе избрана за заместник-генерален директор на Международната асоциация за защита на интелектуална собственост (АIPPI) с мандат от 2 години 2014-2016 година.

Олга Сиракова е адвокат, европейски патентен представител и съдружник в адвокатска кантора Интерюс в София. Тя е била председател на българската група в AIPPI.

AIPPI е политически неутрална организация с нестопанска цел със седалище в Швейцария, която в момента има почти 9000 членове, представляващи повече от 100 страни. Членове на AIPPI са представители по индустриална собственост, адвокати, юристи и фирми. AIPPI е форум, на който се обсъждат въпроси, свързани с интелектуалната собственост, включително подготовката и защитата на предложения с национални и международни органи.

Конгресите на AIPPI са отлична възможност за среща с водещи специалисти в областта на интелектуалната собственост от цял свят.

AIPPI България е българската национална група на AIPPI. Активен член в рамките на световната общност на AIPPI. Групата се фокусира предимно върху националните проблеми, свързани с интелектуалната собственост – съответните закони, процедури и институции, но също така участва активно в конгресите на AIPPI в цял свят и взима становища по поставените от международната организация въпроси. Повече информация относно AIPPI и българската национална група на AIPPI може да намерите тук.

Националният портал за интелектуална собственост я поздравява и ѝ желае много успешни начинания.

Може да харесате още...