Носители на наградата

Отбелязването на Световния ден на интелектуалната собственост е хубав повод да се вгледаме отново в света около нас и да да се опитаме да видим ежедневието си по един по-различен начин. С други очи може да оценим труда на автора на текста на хубава песен, да се възхитим от красотата на нова сграда, да се възползваме от нечие изобретение, да си закупим поредния продукт с любимата ни търговска марка.

В последните години българското общество не само трябваше да преоткрие ценността на обектите на интелектуалната собственост, но и да се научи да ги цени и уважава, защото те са продукт на творческия или инженерен гении на много креативни личности. Кои са хората, които издигат престижа на интелектуалната собственост, които неуморно работят за утвърждаването на една система, която подкрепя и насърчава иновативността и творчеството?

Задавайки си тези въпроси, Националният портал за интелектуална собственост обяви награди за личности с най-голям принос за развитието на интелектуалната собственост в България. Нашата цел бе да отдадем дължимото уважение и признателност на хората, които с енергия и ентусиазъм работят за защитата на интелектуалната собственост и за осъзнаването й от обществото като обект с голяма икономическа стойност: Владимир Йосифов, Ина Килева, д-р инж. Кръстьо Илиев, Тянко Стоилов, Георги Саракинов, Иван Георгиев – Рембранд, Иво Хаджимишев, Мария Серкеджиева, Виолета Радкова, Матю А. Ламберти, проф. Божана Неделчева, Владислав Ламбрев, Патентно бюро “Д-р Емил Бенатов и партньори”.