Нов изпълнителен директор на Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост (AIPPI)

AIPPIВ официално съобщение на своя сайт AIPPI обяви, че Джудит Уилерт се е присъединила на 1 август 2021 г. към асоциацията като нов изпълнителен директор.

От публикуваната информация става ясно, че Джудит Уилерт има богат опит в корпоративния свят, специализиран в глобалното управление на проекти. Работата ѝ е свързана с управлението на бизнес трансформация – планиране и прилагане на стратегическо ново позициониране и процеси. Като немски и швейцарски гражданин, който говори и немски, и английски, Джудит завършва бакалавърска и магистърска степен по бизнес администрация в университета във Фленсбург. Преди да се присъедини към AIPPI, Джудит има успешна кариера в Adidas iTAG и Coca-Cola.

Джудит Уилерт ще докладва директно на Генералния секретар и ще ръководи Генералния секретариат в подкрепа на работата на Бюрото на AIPPI и на по -широката общност на асоциацията.

Припомняме, че в периода 2017-2019г Генерален секретар на Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост AIPPI е г-жа Олга Сиракова. Заради неуморната си и особено полезна работа на различни нива в Асоциацията, през октомври миналата година г-жа Сиракова бе обявена за нейн почетен член (Member of Honour).


AIPPI

AIPPI е политически неутрална организация с нестопанска цел със седалище в Швейцария. Членове на Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост са представители по индустриална собственост, адвокати, юристи и фирми. AIPPI е форум, на който се обсъждат въпроси, свързани с интелектуалната собственост, включително подготовката и защитата на предложения с национални и международни органи.

AIPPI функционира от 1897 г., след подписването на Парижката конвенция за защита на индустриалната собственост през 1883 г. След инициативата на водещи юридически учени и практици, в Брюксел на 8 май 1897 г. се провежда учредителна среща, а през октомври 1897 г. във Виена е свикан първия Конгрес с последващи тържества в Будапеща.

Може да харесате още...