Нова онлайн платформа за подаване на заявления за регистрация на дизайн в Гърция

регистрация на дизайнОрганизацията за индустриална собственост в Гърция (OBI), с подкрепата на EUIPO, подобри услугата, която предоставя на своите потребители, чрез пускането на нова онлайн платформа за подаване на заявления за регистрация на дизайн по електронен път.

Новата платформа, достъпна през уебсайта на OBI, позволява на потребителите да се възползват от набор от нови функции, като например:
  • удостоверяване на потребителя, използвайки персонализиран механизъм за удостоверяване, предоставен от Гръцкия генерален секретариат на информационните системи за публична администрация (GSIS / taxisnet);
  • интеграция с външна система за електронни разплащания, подкрепена от една от четирите основни банки в Гърция;
  • безпроблемна интеграция със съществуващата бек офис система на OBI за промишлен дизайн;
  • съответствие с Общия регламент за защита на данните (ЕС) 2016/679.
Очаква се новата платформа значително да подобри ефективността на процеса по регистрация на дизайн в Гърция.

Тези подобрения на цифровите услуги, предоставяни от Организацията за индустриална собственост в Гърция са достъпни за потребителите от 1 декември 2020 г.

Нововъведението е резултат от работата, извършена от EUIPO и неговите партньори в рамките на европейските проекти за сътрудничество. Тези проекти подпомагат ведомствата за интелектуална собственост при разработването на по-ефективни, надеждни и лесни за ползване инструменти и услуги за търговски марки и промишлени дизайни в рамките на Мрежата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPN).

Може да харесате още...