Никола Саркози призова за по- силни мерки за защита на авторските права в интернет

авторските праваНа организирания от френския президент Никола Саркози двудневен форум на Г-8 в Париж, заедно с притежателя на Facebook, Марк Зукерберг, основателя на „Уикипедия” Джими Уелс, и основателят на Google Ерик Шмид, бе обсъдено бъдещето на интернет. Саркози призова за въвеждането на мерки, които да позволят опазването на авторските права по същия начин, по който интернет компаниите защитават своите технологии.

Според Саркози „Интернет е свободна територия, но не може да бъде дивият Запад”. Според него „не е възможно интернет да бъде зона на беззаконието, където на хората да е позволено да крадат неограничено артистични творби”.

Към притежателите на интернет компаниите Саркози добави „Светът, който представлявате, не е паралелна вселена, където правните и моралните правила и като цяло всички основни правила, които управляват обществото в демократичните страни не се прилагат“.

Автор

Даниела Сапунджиева

Източник

http://www.bbc.co.uk/news/technology-13518871

Франция притежава един от най-силните закони относно нелегалното сваляне на защитено от авторското право съдържание.


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторските права, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...