Незаконно разпространение и използване на авторски произведения

авторски произведенияАнтимафиоти от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП, съвместно с колегите си от териториалните звена в Габрово и Перник, са провели операция за предотвратяване на незаконното използване на авторски произведения /музика, филми, софтуер и други/ чрез поредния български торент тракер без съгласието на правоносителите.

Преустановен е достъпът до торент секцията на сайта. Изяснена е и самоличността на мъж, предоставил за споделяне в мрежата файл с касова българска продукция. По този начин са нанесени значителни щети  на възстановяващата се филмова индустрия и българските творци.

От адреси в градовете Габрово, София и Перник са конфискувани компютърни системи и хардуерни устройства, чрез които в продължение на около три години бил осигуряван достъпът на потребителите на Интернет до огромен брой авторски произведения. Двата сайта са сред първите пет български торент тракери, чрез които се нарушават права на автори, продуценти, изпълнители и издатели от България и чужбина.

Източник: Пресцентър на МВР

Може да харесате още...