Научна конференция на ЕС. Президентът Benoît Battistelli отбелязва ролята на EPO за подпомагане на иновации

конференцияПовече от 1 000 души взеха участие в конференция за глобалното изследователско сътрудничество тази седмица в Европейския парламент. Събитието беше съспонсорирано от Европейското патентно ведомство. Щандът на Европейското патентно ведомство до конферентните зали предостави идеален фон за среща между президента на Европейското патентно ведомство Benoît Battistelli  и Máire Geoghegan-Quinn – Комисар по научните изследвания, иновации и наука.

Г-н Battistelli използва възможността да  представи на Комисаря Patent Translate – инструмента на Европейското патентно ведомство за безплатен машинен превод на патенти, който е силен промотор на транскултурни сътрудничества в изследователските и научни проекти.

В своята реч на конференцията, Benoît Battistelli отбеляза начините, по които патентната система насърчава научните изследвания и сътрудничества, както в европейски, така и в глобален мащаб. Особено внимание беше отделено на споразумението за Единен европейски патентен съд и Единен европейски патент, които ще намалят разходите за одобряване и поддържане.

Конференция „Наука на Европейския съюз: Глобални предизвикателства, Глобално сътрудничество“ се провежда между 4-ти и 8-ми март в Европейския парламент в Брюксел и събира стотици законодатели и политици в сферата на  науката, учени и представители на индустрията от цял свят. Организира се от  ISC в сътрудничество с  Ирландското председателство на Съвета  и във връзка с MEP Sean Kelly и други членове на Европейския парламент, с подпомагане от EPO.

Допълнителна информация на сайта на конференцията

Може да харесате още...