Най-новата книга на Хорхе Букай „Разказвай с мен“ беше представена в София пред хилядна публика

Представянето на новата книга на Хорхе Букай бе посрещната с огромен  интерес. „Разказвай с мен“ беше представена на 7 юни  в София в зала Максима на Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия, където  присъстваха повече от хиляда почитатели на световно известният писател.

В началото на събитието Хорхе Букай беше поздравен от фолклорното трио „Пролет“ от Националното музикално училище, след което обичаната българска актриса Татяна Лолова представи предговора към “ Разказвай с мен“.

 Хорхе Букай сподели, че  най-важното за човека е  свободата и чувството на любовта. Според авторът интересът към книгите му се дължи на „високата интелигентност на българската публика и на проблемите на хората, с които ежедневно се борят“ и добави, че „Емоцията и отговорността да съм пред българска публика е огромна! Никога няма да забравя България“.

Хорхе Букай е автор на повече от 20 книги преведени на над 30 езика, той е един от най-четените писатели на нашето време. Особено популярен е авторът в страни като Мексико, Бразилия, Чили, Аржентина, а в последните години името му нашумя и в Eвропа: Испания, Германия, Русия и други европейски държави.

От три години, благодарение на издателска къща „Хермес“, България се нарежда сред страните, оценили подобаващо творбите на Хорхе Букай. Още с първата си книга – „Нека ти разкажа“  авторът успя да спечели много почитатели. Тя стана любимата книга на хиляди българи и не слиза от челното място вседмичните класации на големите онлайн книжарници вече две години. Отзивите за нея бяха наистина отлични.

Втората книга на Хорхе Букай – „Приказки за размисъл“, подобно на „Нека ти разкажа“, се нареди сред най-продаваните книги в България и затвърди мястото на Букай като знаково име сред читателската аудитория. „Приказки за размисъл“ е сборник от истории, които изследват отделни страни на човешката природа. Тези истории вдъхновиха и известната българска художничка Антония Дочева за картините от великолепната изложба „Искам“.

В края на 2009 г. излезе и третата книга на аржентинския автор – „Писма до Клаудия“ – поредната вълшебна история, която ни повежда на приказно пътешествие към дебрите на собствената ни душа.

През юни миналата година Хорхе Букай официално представи в България романа си „Да се обичаме с отворени очи“ и раздаде хиляди автографи по време на срещите си с читатели.  Авторът беше и специален гост на президента Георги Първанов.

Може да харесате още...