Младежка награда „Карл Велики“ – удължаване на срока за кандидатстване

Младежка награда „Карл Велики“ – удължаване на срока за кандидатстване до 23 февруари 2015 г.Крайният срок за подаване на документи за Младежката награда „Карл Велики“ ще бъде удължен до 23 февруари 2015 г. За осма поредна година наградата ще бъде връчена на младежи, които разработват проекти, свързани със сближаване на хора от европейските държави.

Наградата „Карл Велики“ за младежи се организира съвместно от Европейския парламент и Фондацията за наградата „Карл Велики“ в гр. Аахен, Германия, и се присъжда всяка година за проекти на хора на възраст между 16 и 30 години.

Печелившият проект трябва да дава пример на младите хора, живеещи в Европа и да предлага практически примери за съжителството на европейците в една общност. Предишни победители в състезанието са били програми за младежки обмен, както и артистични и интернет проекти с общоевропейско измерение.

Награден фонд от 10 000 евро

Трите печеливши проекта (избрани сред 28-те проекта, номинирани от национално жури във всяка страна членка) ще бъдат наградени съответно с 5 000, 3 000 и 2 000 евро за първо, второ и трето място. Техни представители ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент в Брюксел и Страсбург през есента.

Представители на 28-те национални победители ще бъдат поканени да присъстват на церемонията по връчването на европейската младежка награда „Карл Велики“, а също и на церемонията по връчване на Международната награда „Карл Велики“, като за целта ще прекарат четири дни в Аахен през май 2015 г.

Избиране на 28-те проекта от националното жури на всяка държава членка: 13 март 2015 г.
Избиране на трите печеливши проекта от европейското жури: 23 април 2015 г.
Церемония по връчване на наградата в Аахен: 12 май 2015 г.

Допълнителна информация:
Европейска награда: http://www.charlemagneyouthprize.eu/
Фондация за наградата: http://www.karlspreis.de/

Може да харесате още...