Медиация в сферата на ИС – международна конференция на EUIPO

медиацияСлед успеха на предишните конференции за медиация в сферата на интелектуалната собственост през 2014 и 2019 г., EUIPO наскоро обяви третото издание на това двудневно събитие, което ще се проведе на 22 и 23 март 2021 г.

Конференцията се провежда виртуално. Водещи експерти от национални и международни институции, частни практики, доставчици на акредитация, академични среди и от самата Служба на ЕС за интелектуална собственост EUIPO ще се съберат, за да разгледат широк спектър от теми в областта на медиация по въпроси, свързани с интелектуалната собственост.

Провеждането на тази трета поредна конференция се основава на нарастващата тенденция в медиацията като метод за разрешаване на спорове, свързани с интелектуалната собственост. Чрез панелни дискусии, комуникиране с аудиторията и реални практически примери за медиация на ИС, конференцията ще изследва политиките за посредничество в ЕС и извън него, заедно с други алтернативни методи за разрешаване на спорове и техни комбинирани форми.

Акцентите на конференцията включват:
  • Политики за медиация в Европейския съюз
  • Медиация и арбитраж: две лица на една и съща монета?
  • Как да разрешим международни спорове: Медиация и други ADR услуги
  • Медиацията и електронната търговия
  • Сингапурската конвенция и нейните възможности / последици за медиацията на ИС
  • Разрешаване на спорове на притежателите на права при малки и средни предприятия

Конференцията ще се проведе на английски, но ще бъде осигурен и превод на френски и испански. Местата са ограничени, а крайният срок за регистрация е 15 март 2021 г. Конференцията ще бъде записана (звук и видео) с цел обучение след събитието.

За повече подробности относно конференцията и за регистрация посетете страницата за регистрация.

Източник: Alicante News

Може да харесате още...