Матю А. Ламберти

Матю А. Ламберти е първият Координатор по прилагането на правото на интелектуалната собственост (КППИС) към Съдебния департамент на САЩ. Базиран в Американското посолство в София, България, той работи за подобряване способността на държавите от Централна и Източна Европа да разследват и наказват престъпленията, свързани с интелектуалната собственост. Длъжността му покрива около 25 страни от региона.

Преди да заеме поста на КППИС през ноември 2007 г., Ламберти е служел като заместник-щатски прокурор за окръжния център Колумбия, преследвайки федерални престъпления, свързани с интелектуалната собственост, компютри, измама, тероризъм и др. В допълнение към много други случаи, г-н Ламберти е помогнал за издействането на присъди при разследване, което според индустриалните експерти, е довело до най-мащабната конфискация на пиратски оптически дискове от производствени операции в историята на САЩ.

Г-н Ламберти също така е служел 4 години като съветник към Сенатския съдебния комитет на САЩ, както и на сенатор Диан Фейнщайн. Задълженията му по тази длъжност са били свързани с престъпления, киберпрестъпления, тероризъм, вътрешна сигурност, технология, права на пострадалите и Конституцията на САЩ.

Преди да се присъедини към Сенатски съдебен комитет, г-н Ламберти е работел като адвокат в Хоган & Харстън във щата Вашингтон, занимаващ се с първо- и второинстанционни съдебни спорове.

Г-н Ламберти е бакалавър на Университета в Йейл; магистър по Политика от Оксфордския университет, както и доктор на юридическите науки от Юридическия факултет на Станфорд.

Ламберти

Може да харесате още...