Лекция на тема „Защита на изображения в Швейцария“ на 29 Април в Берн

igeФедералният Институт по Интелектуална Собственост на Швейцария обявява лекцията „Защита на изображенията в Швейцария“ на Себастиан Ренгшаусен и Дирк Фелдман.

Важно е да се отбележи, че в Швейцария, фотографските изображения са защитени от авторско право само, ако имат „индивидуален характер“. Двете последни решения на Федералния Върховен Съд и Търговския Съд на Ааргау посочват, че голяма част от фотографиите в Швейцария не са защитени. В следствие на това  множество професионални асоциации, представени на работната група AGUR12 са предложили да впишат защита на фотографиите в авторското право.

Германия, както много други европейски държави, е пример за страна, в която има защита на изображинията и страна с голям опит в областта. Ето защо, двамата адвокати Себастиан Ренгшаусен и Дирк Фелдман, от  UNVERZAGT VON HAVE  в Хамбург, признати експерти в авторското право, с голям опит в съдебните процедури, ще засегнат много аспекти от защитата на изображиния, като“ законова систематика , еволюция на немската юриспруенция“, както и „последиците върху договорната практика и колективното управление.“

Може да харесате още...