Румънското патентно ведомство затваря поради случай на Коронавирус (COVID-19)

коронавирусНа 09.03.2020 Председателят на Румънското патентно ведомство е издал заповед, с която ведомството се поставя под карантина и преустановява работа до 16.03.2020. Причината е потвърден случай на коронавирус  (COVID-19) във финансовия отдел на ведомството.
 
Сградата е в процес на дезинфекция.
 
Всички срокове, които изтичат между 09.03.2020 и 13.03.2020 се считат за удължени до първият работен ден на ведомството – 16.03.2020.
 
Целият текст на заповедта може да се прочете тук: https://osim.ro/wp-content/uploads/Legislatie/dispozitie-serviciu.pdf
COVID-19 е инфекциозно заболяване, причинявано от новооткрит коронавирус.
Повечето заболели от COVID-19 изпитват леки до умерени симптоми и се възстановяват без специално лечение.

Начини на разпространение
Вирусът, който причинява COVID-19, се предава основно чрез капчици, образувани при кашляне, кихане или издишване на заразен човек. Тъй като тези капчици са твърде тежки, те не се задържат във въздуха и бързо попадат върху подове или повърхности.
Можете да се заразите чрез вдишване на вируса, ако сте в непосредствена близост до заразен с COVID-19, или чрез докосване на замърсена повърхност и след това на очите, носа или устата.
Най-често срещани симптоми на коронавирус:
температура;
суха кашлица;
умора.
По-рядко срещани симптоми на коронавирус:
болки;
възпалено гърло;
диария;
конюнктивит;
главоболие;
загуба на вкус и обоняние;
обрив по кожата или промяна в цвета на пръстите на ръцете или краката.
–––––––––––––––––––––––––––––

IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...