Конкурс за студентско есе

Конкурс за студентско есе

Във връзка с провеждането на научната конференция, посветена на 125-ата годишнина от рождението на проф. Константин Кацаров, която ще се проведе на 7 ноември 2023 година в Нов български университет, организационният комитет обявява конкурс за студентско есе на тема:

Творчеството на проф. Кацаров през погледа на бъдещите юристи

Пред студентите юристи застава предизвикателството да се запознаят с изследванията на проф. Кацаров, преди всичко в областта на интелектуалната собственост, търговското право, вещното право, международно частно право, с неговата творческа и родолюбива личност и да представят своето отношение към него.

Конкурса за студентско есе се осъществява с подкрепата на Националния портал за интелектуална собственост IP Bulgaria.

Есетата можете да изпращате на адрес: lawconf@nbu.bg до 25 октомври  2023 г.

Първите три най-добри есета ще бъдат отличени.

Организационният комитет


Професор Константин Иванов Кацаров (31.08.1898 г., София – 07.10.1980 г., Монтрьо)

Член на Международната правна асоциация, на Словашката академия на науките (1932-1956), на Женевското академично общество, на Британския институт по международно и сравнително право. През 1969 г. професор Константин Кацаров осъществява мечтата си да създаде фонд за подпомагане на млади българи за усъвършенствуване на академичното им формиране.

Макар и географски отделен от България, той не прекъсва връзките си със страната, която нарича „Вечната България”. Той посвещава на родината си няколко книги, сред които автобиографичния си бестселър „60 години живяна история” и изпраща ежегодно множество книги с правни изследвания като дар за Народната библиотека в София.

Четени курсове: в Юридическия факултет в София – Търговско право, Морско право, Международно право (1931-1951); в Женевския университет – Търговско право (1963-1970).

Повече за професор Кацаров можете да прочете тук.

Може да харесате още...