Конкурс за дами изобретатели

Световен ден на интелектуалната собственост 2023

Световният ден на интелектуалната собственост, 26 април 2023г.,
е посветен на жените изобретатели, творци и предприемачи по цял свят.

През тази година Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) посвещава своя празник на неразкрития потенциал на жените изобретатели, творци и предприемачи по цял свят.

Човешката иновативност и креативност са двигателите на прогреса. Участието и достъпът на жените до сферата на интелектуалната собственост дълго време е бил ограничаван. Днес едва 16% от световните патенти са на жени и техният новаторски потенциал е недостатъчно използван във време, когато се нуждаем от възможно най-широк набор от таланти, за да разрешим належащите проблеми, пред които е изправено човечеството.

СОИС се ангажира да насърчава равенството между половете и многообразието в иновативните и творческите сектори в целия свят на интелектуалната собственост.

Националният портал за интелектуална собственост се включва безрезервно в тази инициатива.

С любезното съдействие на IP Consulting организираме конкурс за дами изобретатели.

В конкурса могат да вземат участие всички дами, които вече имат признат патент, в която и да е държава или международна организация.

За да участвате в конкурса е необходимо да ни изпратите:

Имейл на office@ipconsulting.eu с тема „Жените и интелектуалната собственост”.

Защитния номер на Вашия патент.*

Разкажете ни с няколко изречения какво Ви мотивира и как стигнахте до Вашето изобретение. Какво би могло да стимулира дамите за по-дейно участие в придобиването на интелектуална собственост?

Краен срок за изпращане: 24.04.2023г.

Награди:

Първите 10 дами, които се включат в конкурса, ще получат безплатна консултация от специалистите на IP Consulting.

На три от дамите, с най-интересни истории за техните изобретения, IP Consulting ще подарят 50% отстъпка за услуга от екипа им в сферата на индустриалната собственост, както и бутилка автентично италианско вино от Тоскана.

*Важно: в конкурса участват единствено дами, които са с вече признат патент и притежават защитен номер на патента.

Не изпращайте идеи за изобретения, чертежи или други документи и материали, без защита на интелектуална собственост. IP Consulting няма да носи отговорност при предоставяне на такава информация.

В случай, че се нуждаете от консултация относно защита на интелектуална собственост, екипът на IP Consulting е на Ваше разположение – https://ipconsulting.bg/contact/

Може да харесате още...