Временни приемни за сезона Лято 2012

Комисията за защита на потребителите разкрива временни приемни по Българското черноморие за сезона Лято 2012Комисията за защита на потребителите разкрива временни приемни по Българското черноморие за сезона Лято 2012

Комисията за защита на потребителите разкрива поетапно временни приемни в по-големите курорти на Българското черноморие за сезона Лято 2012. Приемните във Варна, Бургас и Приморско вече работят, а до 10 юни ще започнат да функционират и тези в „Албена”, „Златни пясъци”, „Слънчев бряг” и Созопол.
Целта на временните приемни е да осигурят възможност на туристите да поставят своите въпроси или да потърсят съдействие от представител на КЗП близо до мястото, където почиват. Практиката показва, че по такъв начин много от възникващите проблеми се решават на място за часове.

През миналата година 285 потребители са посетили временните приемни на КЗП по Черноморието. Най-честите оплаквания на туристите са рекламации за нощувки в хотели, предоставяне на услуги в некатегоризирани туристически обекти или несъответствие на услугите с категорията на обекта. Други сигнали са свързани с нерегламентирана туристическа дейност с микробуси, невъзможност да се използва свободната зона на плажове, липса на грамажи в менютата и заплащане за ползване на тоалетна в заведения. При извършените инспекции по сигналите за нарушения са съставени 51 акта.

За цялата 2011 г. КЗП извърши 8359 инспекции за спазване изискванията на Закона за туризма. Някои от констатираните нарушения са били необявени цени на нощувките и на другите предлагани услуги чрез ценоразпис на видно за потребителите място в хотели, предоставяне на туристическа услуга в некатегоризиран обект, липса на лист- и карт меню с цени и грамажи и непоставено на видно място удостоверение за категоризация.

Адреси на временните приемни на КЗП за сезон Лято 2012:

к.к. „Албена”
хотел „Добруджа”, офис 4 /ПЕРГУЛА/

к.к. „Златни пясъци”
Административна сграда на „Златни пясъци” АД

гр. Варна
Бул. „Владислав Варненчик” 112, ет. 4, офис 13

гр. Созопол
пл. „Хан Крум” 2 /сградата на Община Созопол – партер/

гр. Приморско
ул. „Трети март” 56 /сградата на Община Приморско – партер/

к.к „Слънчев бряг”
Административна сграда „Слънчев бряг” АД

гр. Бургас
ул. „Цар Калоян” 16

Може да харесате още...