Моите права в Европа

Комисията за защита на потребителите се включва във втория лъч на Информационното турне „ Моите права в Европа ”, kzpКомисията за защита на потребителите се включва във втория лъч на Информационното турне „ Моите права в Европа ”

Комисията за защита на потребителите (КЗП) се включи във втория лъч на Информационното турне Моите права в Европа, което се организира от Представителството на Европейската комисия в България.
Турът се провежда от 1 до 5 септември и обхваща градовете Нова Загора, Стралджа, Карнобат, Айтос и Средец.
На специално инсталирани информационни щандове експерти се предоставят брошури и се дават консултации за правата на европейските граждани. Предвижда се и провеждане на игри с награди, като въпросите също са свързани с правата на гражданите на Европа, с географията и културата на държавите. Допълнителна информация и разяснения по тях ще бъдат предоставяни от всички изложители.

Информационното турне Моите права в Европа е традиционно, но представители на Комисията за защита на потребителите се включват в него през тази година. По време на първия лъч, при който между 22 и 27 юли т.г. бяха посетени Созопол, Поморие, Камено и Бургас, интерес към информационните материали и провежданите образователни игри проявиха както туристи и местни граждани, така чужденци от различни държави.

Участието на Комисията за защита на потребителите в инициативата е следваща поредица от мероприятията в България във връзка с Информационната кампания за правата на потребителите – 2014г., инициирана от Европейската комисия. Кампанията се провежда още в Кипър, Испания, Гърция, Италия, Латвия, Полша и Португалия и ще продължи до края на годината. Нейната цел е да повиши осведомеността както на потребителите, така и на търговците за техните права и задължения при покупка и продажба на стоки или услуги. Официалното й откриване в България се състоя на 9 юни от Невен Мимица – европейски комисар, отговарящ за политиката за защита на потребителите.

Може да харесате още...