Информационна кампания за правата на потребителите

Комисар Мимица откри Информационна кампания за правата на потребителите в София mimicaКомисар Мимица откри Информационна кампания за правата на потребителите в София

На 9 юни Невен Мимица, eвропейски комисар, отговарящ за политиката за защита на потребителите, заедно с Бранимир Ботев, заместник-министър на икономиката и енергетиката и Веселин Златев – председател на Комисията за защита на потребителите официално откриха информационна кампания за правата на потребителите в България. Събитието  стартира в търговски център The Mall на бул. „Цариградско шосе“.

Посетителите на търговския център имаха възможност да задават въпроси на представители на Комисията за защита на потребителите, както и да се включат във викторина с награди за петте основни права на потребителите:

  • правото на неподвеждаща реклама,
  • правото на ремонт или замяна на дефектни стоки,
  • правото на договори без неравноправни клаузи,
  • правото да бъде върната стока, закупена онлайн в срок от 14 дни,
  • правото на безплатна помощ от Европейските потребителски центрове при покупки в чужбина.

Информационна кампания за правата на потребителите се организира по инициатива на ГД „Правосъдие“ на Европейската комисия и се провежда в България, Кипър, Испания, Гърция, Италия, Латвия, Полша и Португалия. Нейната цел е да повиши осведомеността както на потребителите, така и на търговците за техните права при покупка и продажба на стоки или услуги.

Може да харесате още...