Юристи в областта на авторското право критикуват остро интернет доставчици

интернет доставчициАдвокати в областта на авторското право разкритикува интернет доставчици за несправяне с пиратството на защитено съдържание по мрежата.  Това се случи на световната конференция за авторско право проведана в Брюксел. Притежетелите на авторски права настояват интернет доставчиците да изградят политика относно клиенти, които нееднократно и незаконно свалят от интернет материали защитени от авторско право.

Според ирландския адвокат Гевин Бонар в последните десет години правата на артистите страдат за сметка на увеличените печалби на интернет доставчиците и допълни, че „според прогнозите 1.2 млн. работни места ще изчезнат от креативния сектор до 2015 г. в резултат на пиратството”.

Според Кристофър Депретер, генерален директор на Белгийското дружество на автори, композитори и издатели (SABAM) оборотът на дружеството е спаднал с 20 млн. евро от 2002 г. до момента поради пиратството на механични музикални права.

В подкрепа на твърденията директорът на дружеството на автори и композитори (CISAC), Робин Гиб също заяви, че авторското право е под заплаха.

Според комисарят по въпросите на цифровите технологии, Нийли Кроус е сигурно, че създателите на защитено съдържание ще разпространяват изкуство през границите и ще продължават да претендират за възнагражденията, които заслужават. В тази връзка в стратегията за интелектуална собственост на Европейската Комисия се предвижда промяна в авторскоправната рамка.

Автор

Даниела Сапунджиева

Източник

http://www.pcworld.com/article/229777

Може да харесате още...