“Интелектуалната собственост – формула за успех, творчество и иновации ” – поздравителен адрес

Университет по 
библиотекознание и информационни  технологии

Доц. д-р Тереза Тренчева

Трети национален семинар с международно участие
“Интелектуалната собственост – формула за успех, творчество и иновации ”

София,

26 Април 2015

ПОЗДРАВИТЕЛЕН  АДРЕС

от Националния портал за Интелектуална собственост

иновации

до организаторите и участниците в Третия национален семинар с международно участие « Интелектуалната собственост – формула за успех, творчество и иновации »

За трети път Университетът по библиотекознание и информационни технологии организира отбелязването на световния ден на интелектуалната собственост със семинар. Инициатива, която се превръща в единственото присъствено събитие в страната по повод деня на интелектуалната собственост. Това е ден, в който творците, експертите и администрацията по целия свят са подтикнати да бъдат заедно и ако не друго, то поне да разкажат помежду си за своите проблеми и опит, в името на една добра идея и правно защитена възможност творците да получават възнаграждение за своето творчество.

26-ти април е своеобразен “ден на труда” за милиони творци, изобретатели и притежатели на IP права по целия свят, които се борят за справедливо възнаграждение и за достойна оценка на техния интелектуален труд и признаване на неговото съществуване сред другите категории труд.

Националният портал за интелектуална собственост IPBulgaria.bg  поздравява организаторите и участниците в Третия национален семинар « Интелектуалната собственост – формула за успех, творчество и иновации » с мотото на тазгодишния празник „Get up, stand up. For music” – “Събуди се, Стани за Музиката” .

“Събуди се, Стани за Музиката” – едно едновременно много сложно мото, но и много близко до нормалното ни ежедневие, описващо начина ни на живот и съществуване. Музиката е в нас и ние имаме нужда от нея и тя “музиката” – творбата, има нужда от нас.

Иван Н. Иванов

Национален Координатор  IPBulgaria.bg

https://ipbulgaria.bg/wp-content/uploads/2015/04/pozdravitelen-adres1.pdf

Може да харесате още...