Интелектуална собственост в ежедневието ни – шест изобретения, които ще ви помогнат да хванете мишка

“Направете наистина добър капан за мишки и светът ще намери пътя до вашата врата” се казва в една поговорка. По-долу ви представяме изображения, предоставени от Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), на половин дузина международни заявки за регистрация на патенти, подадени през последните години от различни изобретатели, поели предизвикателството.

1. Портативен електрически капан за мишки

mouse1- Интелектуална собственост в ежедневието2. По-добра система за хващане на мишки

mouse2

3. Магнитен капан за мишки

mouse34. Капан за мишки

mouse45. Капан за мишки с механизъм на гилотина

mouse5 Интелектуална собственост в ежедневието6. Капан за мишки или плъхове

 

Източник: Световна организация за интелектуална собственост СОИС


IPBulgaria.bg – Национален български портал за интелектуална собственост

Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...