Виолета Радкова с Наградата за принос в развитието на интелектуалната собственост

интелектуалната собственостДнес представителят на Ай Пи България за град Русе Светла Трайкова връчи Наградата за принос в развитието на интелектуалната собственост на русенската художничка и сценограф Виолета Радкова. Почетният диплом бе връчен по време на откриването на юбилейната изложба на г-жа Радкова „60 подредени спомена” в галерията на ул.”Борисова”№6. Изложбата е посветена на шейсетата годишнина на именитата художничка и бе открита от кмета на Русе Божидар Йотов в присъствието на областния управител, много художници, интелектуалци и представители на Европейския културен център в града.

Наградите за принос в развитието на интелектуалната собственост са учредени от Националния портал за интелектуална собственост Ай Пи България и се раздават за втора поредна година. Те се връчват на интелектуалци, творци, изобретатели, представители на бизнеса, които със своя труд и съзидателност допринасят за развитието и популяризирането на интелектуалната собственост в България. Номинацията на г-жа Виолета Радкова бе издигната лично от председателя на Сдружение „Русе 21 век” доцент Атанас Колев.

Виолета Радкова е изтъкнат български художник и сценограф, оставил редица платна в български и чуждестранни галерии. Тя създава един нежен и чувствителен свят на красота и съвършенство, от който се носи посланието за мир и доброта. Силно е нейното присъствие и на театралната сцена, където създава сценографията на много любими на зрителите постановки. Тази година Виолета Радкова навършва 60 години и връчването на Почетния диплом за заслуги в развитието на интелектуалната собственост още веднъж подчертава нейното значимо място сред българските творци.

Националният портал за интелектуална собственост IP Bulgaria е единственият онлайн източник за информация в областта на интелектуалната собственост в България. Порталът предоставя информация за събития и прояви в тази сфера, както и статии и анализи по актуални теми и проблеми. Ай Пи България поддържа богата база данни с български художници, в това число и специалния сайт на русенската група художници, писатели, артисти, музиканти, представители по интелектуална собственост.

Може да харесате още...