ИКЕА изтегля нощна лампа

ИКЕА изтегля нощна лампа със сензор PATRULL поради риск от токов удар.ИКЕА изтегля нощна лампа със сензор PATRULL поради риск от токов удар.

ИКЕА преустановява продажбата и изтегля от търговската си мрежа детска нощна лампа със сензор модел „PATRULL”. Причината е получен сигнал, че дете на година и седем месеца се е наранило по време на игра. При опит да извади устройството от контакта, капачката на лампата е паднала, вследствие на което детето е получило токов удар и наранявания по ръката.

Лампата е преминала през предвартителни тестове и отговаря на всички законови нормативи и стандарти. В рамките на последвалото разследване на случая, ИКЕА тества над 600 лампи „PATRULL” и тестът показва, че те са изправни. Въпреки това ИКЕА изтегля от продажба този продукт, за да предотврати риска от бъдещи инциденти. Лампата „PATRULL” е в продажба в Европа и Северна Америка от 2013 г.

Нощната лампа със сензор „PATRULL” може да бъде върната в сектор „Обслужване на клиенти” в магазина на ИКЕА – София, като стойността на продукта ще бъде напълно възстановена, без да е необходимо представяне на касова бележка. Повече информация можете да получите в магазин ИКЕА или на безплатния телефон на търговеца 0800 45 800. – Се съобщава от Комисията за защита на конкуренцията, където потребителите могат да намерят актуална информация.

Комисията приканва потребителите, които попаднат на некоректно поведение от страна на търговци при провеждане на промоции, да сигнализират в институцията. Тъй като подобни акции могат да бъдат провеждани и за много кратък период от време, потребителите биха могли да се възползват от Националния телефон на потребителя 0700 111 22.

Може да харесате още...