Звукозаписна компания EMI „прибра” 1 млн. долара за песни на „Бийтълс”.

Bluebeat е американски сайт за продажба на музикални произведения и неговият партньор Media Rights Technologies (MRT) ще платят на EMI 950 000 долара, за  67000 продадени песни на„Бийтълс”. Това споразумение цели да избегне влизане в съдебна зала. Обещанието от страна на Bluebeat да прекрати нарушаването на авторските права на EMI.

Според изпълнителния директор на MRT, Ханк Рисан, в писмо до RIAA, Bluebeat  са се предлагали законно „психо-акустично” симулирани изпълнения на неиздавани песни на „Бийтълс”. Под „психо-акустично” изпълнение, Рисан има предвид „серия от звуци, които изразяват по най- добрия начин звученето на мелодията като живо изпълнение”.

Друг факт е, че всъщност MRT са се опитали неуспешно да регистрират авторско правна закрила върху „психо-акустично симулирани изпълнения”, независимо, че това са копия на оригинални песни на „Бийтълс”.

Дали 1 млн. долара ще накарат Bluebeat да спрат да използват и други песни под формата на „психо-акустично симулирани изпълнения”, ще стане ясно съвсем скоро.

Може да харесате още...