Рекорден брой заявления за регистрация на патент през 2014г.

регистрация на патентНа своята уеб страница www.epo.org, Европейското патентно ведомство прави обобщение на прогнозните резултати от доклада на организацията за 2014г относно активността при подаване на заявки за регистрация на патент. Ето какво гласят предварителните данни:

Европейското патентно ведомство (ЕПВ) е получило над 273 110 заявки за регистрация на патент през 2014г., което представлява увеличение с около 3% спрямо предходната 2013г., нов рекорд за ведомството.

„Тези цифри са само първоначална прогноза, но тя потвърждава продължаващата сила на Европа като център на иновациите“ казва Президента на Европейското патентно ведомство Беноа Батистели. “Интересът към регистрация на патент в Европейското патентно ведомство се засилва последните пет години и отново достига връх“.

Предварителните данни показват, че за миналата година, заявките за регистрация на патент, произхождащи от Европа остават стабилни (+0.3%). По-интензивен растеж в подаването на заявки за регистрация на патент се наблюдава за САЩ (+6.7%), които потвърждават водещата си позиция в класацията на страните, а най-рязък е скокът в броя на заявките за регистрация на патент от Китай (+16.8%). Корея се радва на умерен растеж (+1.4%), докато заявките за регистрация на патент от Япония намаляват (-3.8%).

Забележка:

Това са предварителни прогнози. Европейското патентно ведомство ще публикува подробни доклади за отделните държави и сектори на индустрията, както и класиране на компаниите, на 26 февруари 2015 г.

Източник: Европейското патентно ведомство

Може да харесате още...