Заблуждаваща реклама на ТОП ШОП

Заблуждаваща реклама на ТОП ШОПЗаблуждаваща реклама на ТОП ШОП Върховният административен съд (ВАС) потвърди санкция от 85 135 лв., наложена на „Студио Модерна България” ЕООД във връзка с рекламната игра «Месеци на любовта и красотата», представена в периода 3 февруари 2011 – 31 март 2011 г.Заблуждаваща реклама на ТОП ШОП
КЗК установи, че начинът на предлагане и представяне на продуктите „Бюти Уанд-тример”, „Комплект за шиене” и „Неопренов колан за отслабване” на електронната страница на ответника www.topshop.bg подвежда и води до заблуда крайния потребител, че закупувайки някой от тях придобива право на участие в играта „Месеци на любовта и красотата” и може да спечели пътешествие за двама в Италия или Франция. Това от своя страна би могло да повлияе на икономическото му поведение и на избора му дали да осъществи конкретната покупка. Заблуждаваща реклама на ТОП ШОП
ВАС възприема изводите на Комисията и потвърждава размера на наложената санкция.
Решението е окончателно.

Още новини

Забрана за нелоялна конкуренция за Вип шоп

Производство № КЗК/1058/2012
На 15.11.2012 г. Комисията за защита на конкуренцията започна ново производство по искане на „Фалкон бест“ ЕООД срещу „Вип шоп“ ООД , с предмет забрана за нелоялна конкуренция.

Подем Габрово ЕООД следва да преустанови нелоялното си поведение

Петчленен състав на Върховния административен съд потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което се налагат имуществени санкции от общо 112 580 лв. на „Подем Габрово” ЕООД за извършени нарушения по чл. 35 ал. 2 и ал. 3 от ЗЗК.

Производството е образувано по искане на “Подемкран” АД, гр. Габрово. Фирмите са конкуренти на пазара на производството и продажбата на кранови компоненти-електротелфери и резервни части за тях.

Проучването показа, че ответното дружество умишлено и с цел извличане на облаги е използвало марката и домейна на конкурента си. Комисията счита, че „Подем Габрово” ЕООД следва да преустанови нелоялното си поведение като промени наименованието на Интернет домейна си и прекрати използването на марката по начин, който създава риск от въвеждане в заблуждение на потенциалните потребители.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Евриуеър Трейдинг ЕООД разследвани за нелоялна конкуренция

Производство № КЗК/1058/2012
На 22.10.2012 г. Комисията за защита на конкуренцията започна ново производство по инициатива на „Солика“ ЕООД срещу „Евриуеър Трейдинг“ ЕООД, с предмет забрана за нелоялна конкуренция.

Може да харесате още...