ЕПВ представя „Изобретатели срещу коронавируса“

коронавирусаЕвропейското патентно ведомство публикува Изобретатели срещу коронавируса, нова видео поредица, изтъкваща изобретатели, които работят за решението на различни проблеми, свързани с COVID-19. Понастоящем серията ни запознава със седем изобретатели – всички бивши финалисти и носители на Европейската награда за изобретател – и подчертава усилията им за забавяне на разпространението на болестта.

Сред тях е разработчикът на ваксини Рино Рапуоли, който дава задълбочена информация за обратната ваксинология 2.0, техника, позволяваща ваксините да се произвеждат по-бързо от всякога. Хосе Анхел Авила Родригес, съавтор на радиосигналите за сателитната навигационна система „Галилео“, се задълбочава в проследяването на контактите и обсъжда използването на сателити за картографиране на разпространението на вируса. Диагностичното устройство на Хелън Лий е изобретено, за да тества за ХИВ в развиващите се страни. При появата на новия коронавирус, Лий осъзнава, че устройството ѝ може да играе ключова роля, тъй като се нуждае от само 90 минути, за да осигури точни резултати за SARS – CoV – 2.

Изобретатели срещу коронавируса е една от няколкото мерки, прилагани от ЕПВ за разпространение на информация за запознаване на обществеността с експертни мнения по темата и подпомагане на изследователите да вземат информирани решения. По-рано през годината патентни специалисти и анализатори на данни са съставили набори от данни, за да улеснят важната работа на клиницисти, учени и инженери.

Може да харесате още...