ЕПВ остава затворено до 8 януари включително

ЕПВВ отговор на развитието на пандемията COVID-19 и по-строгите мерки, предприети в цяла Европа, затварянето на всички обекти на Европейското патентно ведомство (ЕПВ) ще продължи до 8 януари 2021 г. включително.

Постъпленията ще продължат да се кредитират автоматично по депозитните сметки на потребителите, при условие че номерът на депозитната сметка е правилно цитиран в справочното поле на банковия превод. Ако тази важна информация липсва, ще бъде изпратено (автоматично) известие за недостатъчно средства. В този случай ще бъде извършено ръчно обработване на плащането най-рано на 11 януари 2021 г.

Постъпления, искания в изчакване и план за плащане ще продължат да бъдат видими в инструмента за онлайн плащане на такси. Дебитните нареждания ще бъдат ефективно регистрирани по време на периода на затваряне на ЕПВ, при условие че са налични достатъчно средства.

Възстановявания на такси продължават да бъдат възможни при поискване онлайн. Възстановяването на средства по депозитни сметки на ЕПВ ще бъде видимо онлайн на следващия ден, докато възстановяването на средства по банкови сметки ще бъде ефективно извършено само при следващото планирано плащане след периода на затваряне, т.е. от 11 януари 2021 г.

В свое обръщение към обществеността по повод мерките, свързани с Covid-19, президентът на ЕПВ г-н Антонио Кампинос казва:

„След избухването на пандемията с коронавирус нашето ведомство предприе мерки за осигуряване здравето на нашите служители и продължава да изпълнява мисията си към нашите потребители. Сега повече от всякога Европа се нуждае от патентно ведомство, което да подкрепя иновациите, за да направи нашия свят по-безопасен, по-умен и по-устойчив.

Възможно е да последва допълнителна актуализация на предоставената информация.

Може да харесате още...