Електронни услуги при регистрация на промишлен дизайн

регистрация на промишлен дизайнСветовната организация за интелектуална собственост наскоро представи нов онлайн портал – eHague – предоставящ централизиран достъп до съществуващите онлайн услуги за подаване на международни заявки за регистрация на промишлен дизайн и подновяване на регистрации.

От СОИС съобщават, че този нов портал е само началото на много по-широк проект, насочен към модернизацията и рационализирането на онлайн услугите на СОИС и значително улесняване на взаимодействието с потребителите. Новият eHague е директно достъпен от началната страница на Хагската система, заменяйки предишни индивидуални връзки към eFiling и eRenewal.

Постепенно се разширява обхвата на услугите, предлагани чрез eHague. Потребителите ще могат да преглеждат и управляват своите международни регистрации на промишлен дизайн по бърз и рационализиран начин. Всички официални формуляри на Хагската система ще бъдат интегрирани.

Потребителите на Хагската система за промишлен дизайн ще могат да:
  • управляват директно портфолиото си (актуализиране на информация, подновяване на регистрации, осъществяване на плащания и т.н.);
  • получават електронни сигнали за събития, свързани с регистрацията на промишлени дизайни, включително подновявания, плащания и решения;
  • инициирт действия, например, искане за извлечения; и
  • преглеждат и търсят официални уведомления.
Хага – Международна система за регистрация на промишлен дизайн

Хагската система за международна регистрация на промишлен дизайн предоставя практическо бизнес решение за регистриране на до 100 дизайна в 74 договарящи страни, обхващайки 91 държави, чрез подаване на една единствена международна заявка. Системата се администрира от Световната организация за интелектуална собственост.

Хагското споразумение се състои от няколко отделни договора. Най-важните са Хагското споразумение от 1925 г., Лондонският акт от 2 юни 1934 г., Хагският акт от 28 ноември 1960 г. (изменен със Стокхолмския акт) и Женевският акт от 2 юли 1999 г.

Източник: Световна организация за интелектуална собственост

Може да харесате още...