Отношенията между Европейското патентно ведомство и САЩ

Европейското патентно ведомство

Снимка: EPO

Benoît Battistelli – Президент на Европейското патентно ведомство (EPO) в блога си каза, че е особено доволен от отношенията с американските заявители, които активно използват услугите на Европейското патентно ведомство от 1970 г., насам. Всяка година те оглавяват класацията по отношение на европейски заявки, достигайки 25 % от общия брой през 2013 г., което представлява ръст от 5,8 % в сравнение с 2012 година.

Той също така изяви, че е особено доволен от срещата с Адвокатската колегия на САЩ, Асоциацията на притежателите на интелектуална собственост и AIPLA ( Американската асоциация за права на интелектуална собственост).  Тези отлични отношения между Европейското патентно ведомство и САЩ включват и USPTO ( Американското патентно ведомство), с което имаме доста засилени връзки- каза президента на Европейското патентно ведомство, Benoît Battistelli.

„Всичко това показва, че въпреки някои различия между нашите системи и практики, ние имаме нещо общо и това е нашето желание да реализираме общ потенциал за създаване на съвместни проекти за значително облагодетелстване на потребителите, като цяло“-каза -Benoît Battistelli.

Benoît Battistelli е президент на Европейското патентно ведомство от юли 2010 година. Избран е на този пост през март 2010 година. Benoît Battistelli е юрист, има богат професионален опит на ръководни позиции, включително в Министерството на икономиката и финансите на Франция. Работил е и в областта на външно-икономическите отношения, бил е съветник на председателя на Европейския парламент в периода 1999-2002 г. Преди настоящата позиция, той е бил ръководител на Националния институт на Франция за закрила на индустриалната собственост.

Може да харесате още...