МСП като притежатели на европейски търговски марки – компания Villafelpos

европейски търговски маркиКато част от сътрудничеството между Ведомството за европейски търговски марки и дизайни OHIM и малки и средни предприятия от целия Европейски съюз, представители на OHIM посетиха португалския производител на хавлиени кърпи Villafelpos със седалище в Гимараеш.

Основана през 1997г., тази компания произвежда и разпространява широка гама кърпи, вариращи от кърпи за лице до плажни хавлии, и осигурява работа на 58 служители.

Координаторът на фирмата за научни изследвания, развойна дейност и иновации, Жао Педро Сантош, говори за значението на закрилата на интелектуална собственост за компанията, обяснявайки, че Villafelpos понастоящем притежава три европейски търговски марки, две национални португалски търговски марки и един патент.

На уеб сайта на OHIM е поместено интервю, отразяващо посещение на представители на ведомството в централата на компанията и проведените разговори с някои от работещите там.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...