Предупреждение – неизправност в електронното подаване на заявка за европейски дизайн

европейски дизайнСлед излизането на нова версия на системата за онлайн подаване на заявления за регистрация на европейски дизайн, инсталирана на 29-ти юни събота, експерти на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM са установили значителни проблеми при електронното заявяване на промишлени дизайни на Общността. Поради технически причини, към настоящия момент е възможно проблемите да не са напълно елиминирани.

В резултат на тази неизправност на системата, е възможно голям брой опити за подаване по електронен път на заявления за регистрация на европейски дизайн да не са били успешни.

Ако сте подали заявление за дизайн на Общността, в периода между 29 юни, събота и 2 юли вторник и сте получили съответното потвърждение, няма причина да се притеснявате.

Ако искате, можете да се свържете с Ведомството, за да получите потвърждение, че вашата заявка е успешно получена като посочите нейния номер. Ако от друга страна, сте получили съобщение за грешка или не сте получили потвърждение за приемане при електронно заявяване в същия времеви период, е добре отново да подадете заявлението.

За повече подробности: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...