Европейска награда за изобретател 2019 – гласуване

Европейска наградаВ рамките на тазгодишното издание на Европейска награда за изобретател, Европейското патентно ведомство (ЕПВ) кани членовете си да гласуват за своя фаворит сред изобретателите, който да получи т.нар “Популярна награда”.

Може да се гласува за отделни изобретатели или екипи от изобретатели измежду 15-те номинирани финалисти. Победителят ще бъде обявен от ЕПВ на специална церемония във Виена на 20 юни.

Европейската награда за изобретател се представя ежегодно от ЕПВ като признание за изключителни изобретатели, които със своята креативност имат голям принос за по-доброто качество на живот на хората по цял свят. Европейска награда за изобретател има пет категории – “Индустрия”, “Изследвания”, “Държави извън ЕПВ”, “Малки и средни предприятия” и “Цялостен принос”. Независимо можедународно жури, съставено от експерти в областта на иновациите избира победителите във всяка от категориите. Широката общественост пък гласува и определя носителя на “Популярна награда”.

Онлайн гласуването, което е отворено за всички, продължава до 16 юни на https://popular-prize.epo.org/.

Всички 15 финалисти и техните изобретения са представени на уебсайта на ЕПВ, за да може обществеността да избере своя фаворит. Нещо повече, всеки, който гласува, ще бъде включен в жребий, който ще му даде възможност да спечели иновативно устройство. Тази година гласувалите могат да спечелят един от 15-те персонални климатика, които овлажняват, пречистват и охлаждат въздуха по устойчив и здравословен начин. До крайната дата може да се гласува веднъж на ден.

Тази година финалистите са от 12 страни: Австрия, Франция, Германия, Израел, Италия, Япония, Холандия, Норвегия, Полша, Испания, Великобритания и САЩ.

Източник: Европейско патентно ведомство

Може да харесате още...