Драматична рокада в Патентното ведомство

Таня НайденоваСпоред публикация на информационния сайт viavesti.com премиерът Близнашки е уволнил председателката на патентно ведомство Таня Найденова, но не можели да я открият, за да й връчат заповедта.

„Служебният премиер Близнашки е подписал заповед за уволнение на шефката на Патентното ведомство Таня Найденова, но близо месец тя отказва да освободи поста. Веднага щом разбрала за заповедта, на 11 септември, Найденова излязла в дълга отпуска по болест.” се казва в публикацията.

Сайта дава аргументирана негативна оценка за скромния мандат на Таня Найденова: “ Едно от първите неща, които Найденова прави в Патентното ведомство, е да започне да уволнява и назначава. Незабавно е назначила шофьор, въпреки че ведомството има шофьор и въпреки че заради бюджетните ограничения не  достигат щатовете за експерти. През първите си четири месеца на поста започва структурна реформа като уволнява 6-7 души, доказани в години специалисти, и назначава 7-8 души по заместване – изпитан апаратен начин да бъдат назначени впоследствие без конкурс.“

В статията се споменава за уволнението на зам.-председателя Зорка Милева; за смяната на българския представител в областта на индустриалната собственост в Брюксел; Шефът на компютърния отдел Бойко Филипов.

Прави се внушение, за някакви преразпределение на финансови средства получавани от предишния председател Веселинов и др.

Цялата статия може да прочетете в viavesti.com под заглавие – Рокадна драма в Патентното ведомство: Премиерът Близнашки уволнил шефката, но не могат да я открият да й връчат заповедта.

Може да харесате още...