Документален филм „Културата на фалшифицирането“

Фалшифициране на всякакъв вид стоки се е превърнало в практика, хиляди хора са ангажирани в производството на т.нар. фалшификати. За съжаление, много малка част от потребителите осъзнават колко опасно за тяхното здраве би могло да бъде използването на неоригинален продукт. Именно поради тази причина бе създаден документалния филм „Културата на фалшифицирането“ (Counterfeit Culture). Филмът, който ще има своята телевизионна премиера по CBC Doc Zone, на 10 януари, навлиза смело в опасния и понякога смъртоносен свят на имитациите.

Тук ви представяме много малка част от примерите за опасни фалшиви стоки, показани и анализирани във филма:

1. Фалшиви компютърни чипове, най-често произведени в Китай, се продават на неосведомени купувачи, включително авиолинии.

филм

 

 

 

 

 

2. Те могат да счупят колата или врата ви. Монтирането на фалшиви автомобилни части, включително спирачни накладки и въздушни възглавници, е с потенциално смъртоносни последици:

 

 

 

 

3. Те могат да ви убият или да ви излекуват. Фалшифицираните фармацевтични препарати представляват приблизително 15% от продаваните по света лекарства, убивайки хиляди хора всяка година:

 

 

 

 

4. До 80% от продаваните в Интернет фармацевтични продукти са фалшиви, съдържайки съставки, които могат да бъдат смъртоносни.

 

 

 

 

Трейлър на документалния филм, можете да видите ТУК.

Повече информация можете да откриете на фейсбук страницата на Counterfeit Culture.

 

Може да харесате още...