СОИС дава възможност за дистанционна работа на повечето от служителите си

дистанционна работаСветовната организация за интелектуална собственост (СОИС) обяви, че ограничава достъпа до своя щаб в Женева, Швейцария, само за служителите, които са изрично необходими за поддържане на непрекъснатост на дейността на Организацията. От СОИС уверяват, че въпреки въведената дистанционна работа, обработването на подадените заявления продължава с обичайните темпове и не е засегнато от мерките, свързани с Covid-19.

Въвеждат се условия за дистанционна работа за всички освен за персонал, чиято работа засега зависи от пребиваване във физическите офиси на СОИС. Организацията се ангажира да приведе своята дейност в съответствие с бързо променящите се медицински указания от швейцарски и международни здравни власти. Генералният директор на СОИС Франсис Гари потвърждава ангажимента на Световната организация за интелектуална собственост за опазване здравето и безопасността на нейните служители, както и на общностите, в които те живеят и работят.

Досега, чрез прилагането на своите планове за непрекъснатост на дейността чрез дистанционна работа, СОИС беше в състояние да продължи да обработва заявления, подадени чрез Договора за патентно сътрудничество (РСТ), Мадридската система за международна регистрация на марки, Хагската система за международна регистрация на промишлени дизайни, както и администриране на други аспекти на интелектуалната собственост и съответните свързани системи, включително Центъра за арбитраж и медиация.

Източник: Световна организация за интелектуална собственост

Може да харесате още...