hfhfhfhfhfh

Да бъдеш или да не бъдеш в… Стокхолм

Това лято ще бъде още по-вълнуващо за почитателите на криминалните романи. В средата на август издателство „Ентусиаст“ публикува една от най-завладяващите истории на световноизвестния майстор на жанра Джеймс Патерсън – „P.S. Убийците“. Книгата е плод на интересно сътрудничество между Джеймс Патерсън, който има рекорден брой романи, стигали № 1 в престижната класация на в. „Ню Йорк Таймс“, и Лиза Марклунд – известната шведска писателка на криминални романи. Това не е нещо необичайно за Патерсън, който често си сътрудничи със свои колеги, но е успешна стъпка за младата авторка, въпреки че тя вече има единайсет книги зад гърба си. Идеята за този тандем се реализира благодарение на литературния агент на Джеймс Патерсън, който отчита все по-многобройната публика, която събират шведските криминални истории, и решава, че от едно подобно сътрудничество би излязъл успешен проект. Скоро след издаването на романа очакванията се оправдават и книгата се радва на световен успех и голям читателски интерес.


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...