Двустранна среща между OHIM и Ведомството за интелектуална собственост на Китай

ohim _ sipoНа 17 октомври, в Мюнхен, се е провела двустранна среща между Комисар Тиан Липу от Държавното ведомство за интелектуална собственост (SIPO) и Президента на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, Антонио Кампинос.

Двамата ръководители са дискутирали проявите на двустранно сътрудничество между двете организации, например изпълнението на Designview, напредъка на проекта за търсене на изображения Search image, както и други мероприятия, провеждани от партньорските организации, включително стажове на експерти от SIPO в OHIM.

Ролята на аташето на OHIM по интелектуална собственост в Китай, бе още един въпрос, по който бе споделена информация.

По време на срещата в Мюнхен бе подписан План за осъществяване на посочените инициативи.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...