hfhfhfhfhfh

Две нови ведомства за интелектуална собственост се присъединиха към TMview

ведомства за интелектуална собственостИнструментът за търсене TMview вече включва данни за търговски марки, предоставени от Бюрото за интелектуална собственост в Службата за икономически въпроси на Княжество Лихтенщайн (AVW) и Африканската организация за интелектуална собственост (OAPI).

С присъединяването на AVW и OAPI към TMview, инструментът за търсене на търговски марки съдържа данни от общо 71 ведомства за интелектуална собственост.

След добавянето на повече от 33,500 търговски марки, TMview предоставя информация и достъп до почти 55,1 милиона търговски марки.

От въвеждането на TMview на 13 април 2010 г. инструментът е обслужил над 62,5 милиона търсения от 169 различни страни, като Испания, Китай и Германия са сред най-честите потребители.

Потребителите на TMview имат възможността да:

– проверяват дали идеята им за име на търговска марка вече е регистрирана;
– установят за какви стоки и услуги са регистрирани търговските марки на техните конкуренти;
– получават актуална информация за определени търговски марки, свързана с: промяна на статуса, промяна на името и край на срока за подаване на възражения

Интегрирането на Бюрото за интелектуална собственост в Службата за икономически въпроси на Княжество Лихтенщайн (AVW) и Африканската организация за интелектуална собственост (OAPI) е конкретен резултат от Програмата за международно сътрудничество, администрирана от EUIPO в сътрудничество с международни партньори.

Източник: Служба на Европейския съюз за интелектуална собственост

Може да харесате още...