Дарън Танг официално пое поста генерален директор на СОИС

Дарън Танг

Дарън Танг, wipo.int

Дарън Танг от Сингапур, официално пое функциите си на генерален директор на Световната организация за интелектуална собственост на 1 октомври 2020 г. Той започва шестгодишен мандат начело на Организацията.

На 8 май 2020г държавите-членки на СОИС назначиха г-н Танг с консенсус за следващ генерален директор на Организацията. Той бе номиниран от Координационния комитет на СОИС през март 2020 г.

Г-н Танг, на 48 години, е завършил Националния университет в Сингапур (бакалавър по право) и Юридическия център на университета в Джорджтаун (магистър по право). Г-н Танг е петият генерален директор на СОИС, след г-н Франсис Гъри от Австралия (2008-2020), г-н Камил Идрис от Судан (1997-2008), г-н Арпад Богш от САЩ (1973-1997) и г-н Георг Боденхаузен от Холандия (1970-1973).

Трябва да дадем приоритет на работата за изграждане на приобщаваща глобална екосистема за интелектуална собственост, която да служи на интересите на всички държави и техните заинтересовани страни“, казва г-н Танг в своята видео реч по повод поемането на поста.

Дарън Танг се ангажира и с полагането на усилия да бъде популяризирана мощната роля на интелектуалната собственост като подкрепяща дейността на предприемачи и предприятия, катализатор за инвестиции, двигател на икономическия растеж и насърчител на социалната жизненост. Г-н Танг уверява, че ще бъдат прилагани високи стандарти на управление и щателен финансов мониторинг на Организацията.

Може да харесате още...