Дарение на Европейското патентно ведомство за бежанци в Германия

ГерманияДарението от 100 000 евро ще бъде направено на кампанията Save Me – eine Stadt sagt ja! Местна инициатива, подкрепена от кметството на Мюнхен и от UN Refugee Aid Germany, партньор за набиране на средства на ВКБООН-Германия. Парите ще бъдат предоставени на кампанията за оказване на директна спешна помощ и за помощ при постоянното заселване на бежанците, помагайки им да намерят жилища, работни места и образование.

„Европейското патентно ведомство е международна организация, и като такава е част от „европейския проект“ за сваляне на бариерите и обединяване на държави за сътрудничество и взаимна подкрепа,“ каза Президентът на Европейското патентно ведомство Беноа Батистели.

Тежкото положение на хората, които бягат от конфликт в собствените си страни като например Сирия и справянето с бедността, се превърнаха в основен политически и социален проблем в Европа. Хиляди хора са се преминали в Германия през последните седмици като гарата в Мюнхен е един от основните гранични пунктове.

Вълната от хора, пристигащи в Европа и Германия предизвика актове на солидарност в страната, а също и в други места с обекти на Европейското патентно ведомство в Хага, Берлин, Виена и Брюксел.

Кампанията Save Me предлага помощ и подкрепа за бежанци, пристигащи в Мюнхен и съседните общини чрез Програмата за презаселване на ООН. Освен да оказва подкрепа на нуждаещите се, Save Me съдейства за провеждането на Програмата за презаселване на ООН на местно, национално и европейско равнище, с цел да се гарантира безопасно и достойно решение за бежанците, които търсят закрила в Европа.

Save Me провежда и успешна доброволческа програма, която осъществява връзка между „ментори“ доброволци с бежанци, за да се улесни началото на живота им в Германия.

Източник: Европейско патентно ведомство

Може да харесате още...